Enhanced Media Library

Batch-verwerking met Enhanced Media Library

De Enhanced Media Library is een plug-in die gebruikt kan worden om media bestanden te ordenen. Dit gebeurt met behulp van categorie tags die je zelf kunt beheren.

Let op: De bulk assign functionaliteit is nu beschikbaar in een aparte plugin WP Media Category Management (by De B.A.A.T. – /wp-mcm/)

De plug-in is een krachtig hulpmiddel. Maar als je een grote hoeveelheid bestanden moet beheren, is het lastig dat je ieder individueel bestand moet bewerken om er een tag aan te hangen. Vandaar dat ik de plug-in heb uitgebreid met de mogelijkheid om meerdere bestanden tegelijk te taggen. Ook krijg je in de overzichtslijst bij ieder bestand een toggle-knop om de betreffende tag aan dan wel uit te zetten.

Interesse in deze aanpassing? Laat het me weten door een reactie hieronder.

Voorbeeldscherm met de dropdown lijst voor bulk toggling:

DeBAAT EML Dropdown Lijst

Voorbeeldscherm met de acties voor toggling van individuele bestanden:

DeBAAT EML Acties

De nieuwe versie introduceert een nieuwe parameter voor het al dan niet tonen van de nieuwe toggle button in de actie regel. Als de update als nieuwe plug-in geïnstalleerd wordt, staat deze standaard aan. Als deze nieuwe versie echter geïnstalleerd wordt over een bestaande installatie, is de waarde uit. Het al dan niet tonen van de bulk button wordt geregeld door de instellingen bij de betreffende category. Dit kun je wijzigen via het menu Media Instellingen => Taxonomies. Kies vervolgens Bewerk bij de betreffende Media Category. In het scherm wat dan openklapt kan de optie “Bulk assign in Media Library” gewijzigd worden:

DeBAAT EML Instellingen

Download V1.1.1.1:

Opmerkingen zijn welkom. Je kunt ook een commentaar plaatsen op de support pagina (Engels !) voor deze plug-in.

Geplaatst in Plug-ins en getagd met , .

2 reacties

 1. Goedendag,

  Plugin ziet er goed uit. Wat is het verschil met deze 1.1.1.1 versie en de 1.1.2 versie die op de WordPress plugin site staat? Of moet men nu juist de nieuwe WP Media Category Management plugin gebruiken? Klein beetje verwarrend moet ik zeggen, maar misschien dat u hier een goede reden voor heeft.

  Met vriendelijke groet,

  Joeri Marquerinck.

  • Hallo Joeri,
   Kan me voorstellen dat het wat verwarrend is. Zou de informatie op deze pagina eigenlijk bij moeten werken.

   V1.1.1.1 is een uitbreiding op de officiële versie 1.1.1 van de EML plug-in. Ik heb een aantal keer mijn uitbreiding toegevoegd bij het uitkomen van een nieuwe versie van EML. Ondanks de toezeggingen worden mijn (door velen gewaardeerde) toevoegingen echter niet door de eigenaar van EML overgenomen. Vandaar dat ik besloten had om WP MCM te bouwen.

   WP MCM is een plug-in die volledig op zichzelf kan werken en daarmee bulk management van media categorieën mogelijk maakt. Met de laatste V1.2 van WP MCM is het mogelijk om ook media categorieën van andere plug-ins te ondersteunen, zoals die van EML. Je kunt dus EML blijven gebruiken als je dat wilt en daarnaast WP MCM installeren voor de bulk functie.

   Uiteraard is WP MCM nog jong. Als je dus issues tegenkomt, zou ik het op prijs stellen als je die zou willen melden op het support forum van de plugin.

   Vriendelijke groeten,
   Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *