MS Vereniging Nederland

Mijn vrouw heeft al jaren MS en is ook al jaren actief voor de MS Vereniging Nederland, ook wel de MSVN genaamd. Mede door haar enthousiasme ben ik ook actief geworden als vrijwilliger.

Inmiddels werk ik mee aan de volgende activiteiten:

  • RegioNieuws
    Het RegioNieuws is een twee-maandelijkse uitgave waarin het MSVN-gerelateerde nieuws voor onze regio wordt verspreid. Voordat ik me er mee bemoeide, was het een eenvoudig Word bestand zonder enige (huisstijl-)opmaak. Omdat ik zei dat ik dat wel beter kon, ben ik door het regio-bestuur uitgedaagd. En dus heb ik voor het RegioNieuws een nieuw Word sjabloon gemaakt wat voldoet aan de huisstijl van de MSVN. Ook heb ik de redactie geleerd hoe hier mee elke keer een nieuwe uitgave gemaakt kan worden die in PDF zowel geschikt was voor de drukker als ook om elektronisch verzonden te kunnen worden. Daarnaast heb ik ook voor een aantal uitgaven een inhoudelijke bijdrage geleverd door de teksten te controleren op tik- en spelfouten.
  • Verjaardagskaarten
    Binnen de regio was het gebruikelijk om alle vrijwilligers namens de MSVN een verjaardagskaartje te sturen. Mijn voorganger hoorde ik destijds klagen dat ze vaak vergat om de kaartjes op tijd op de bus te doen. Met mijn ict-achtergrond bedacht ik dat dat handmatig schrijven en op de post doen eenvoudiger moest kunnen. Vandaar dat ik sindsdien de verjaardagskaarten automatisch verzorg middels de site van Greetz. Hiervoor gebruik ik jaarlijks een foto uit onze eigen (vakantie-)collectie. Bovendien heb ik alle adressen en verjaardagen op de site ingevoerd zodat het proces me minimaal tijd kost.
  • Leescommissie
    Lezen is altijd al een hobby van me geweest, behalve tijdens de middelbare schooltijd waar het lezen voor je lijst verplicht was ;-). Naast dat ik best snel lezen kan, vind ik het ook leuk om meer kennis op te doen van de onderwerpen waar ik in geïnteresseerd ben (zoals MS omdat mijn vrouw dat heeft). Dit kan ik prima combineren met de deelname aan de leescommissie van de MSVN. Hierin beoordelen we MS-gerelateerde uitgaven op leesbaarheid en mate van geschiktheid voor de doelgroep.
Geplaatst in Projecten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *