WordPress tips

Zoals je wellicht gezien hebt, is deze site gemaakt met WordPress en het Suffusion thema. Ik heb inmiddels al een aantal sites gebouwd met deze handige CMS tool en wil hier delen wat ik er van geleerd heb.

Allereerst de lijst met mijn andere sites:

 • https://blog.jandb.nl/
  Dit is mijn persoonlijke site met privé hersenspinsels.
 • https://wmo-raad-middendelfland.nl/
  Dit is de site van de WMO Cliëntenraad van de gemeente Midden-Delfland. Sinds 2010 ben ik in deze raad actief als vrijwilliger. Deze site heb ik dus gebouwd omdat men graag ook een mooie site wilde waar men zelf eenvoudig nieuwe artikelen wilde kunnen toevoegen.

Hier dus een lijstje met handige plugins:

 1. FollowMe
  Met deze plugin heb ik de “Follow me” button aan de rechterkant van de site gemaakt. Deze button lijkt mij heel handig om bezoekers van de site de gelegenheid te geven te linken met mijn twitter account.
 2. Xhanch – My Twitter
  Als je een twitter account hebt, moet je ook je laatste tweets laten zien. En dat kan eenvoudig met deze plugin. Zoals je ziet levert deze plugin een widget die een lijst toont van je laatste tweets. Ook bij deze plugin is er behoorlijk wat te configureren.
 3. Form Manager
  Deze plugin heb ik gebruikt op mijn privé blog. Het boek Society 3.0 vond ik namelijk zo goed dat ik een exemplaar als zwerfboek de wereld in heb gestuurd. Via het formulier op deze pagina hoop ik de reacties van lezers te verzamelen.
 4. WP Twitter Button
  Op veel sites zie je tegenwoordig twitter buttons waarmee je de huidige pagina als tweet de wereld in kunt sturen. Dit is dus de plugin waar ik dat mee gerealiseerd heb.
 5. AddThis Social Bookmarking Widget
  De twitter button zoals hierboven beschreven is slechts een van de mogelijkheden om je pagina te delen. Deze plugin van AddThis biedt je nog meer buttons, ook voor andere accounts zoals FaceBook e.d.

Gevolgd door een lijstje met tips en code voorbeelden:

 1. Aanpassen van de fontsize.
  Met deze stukjes code kunnen we de font size op onze site aanpassen. Als ik eerlijk ben, moet ik deze code nog installeren.
 2. Twitter hacks en plug-ins.
  De site van WP Beginner staat vol met tips zoals deze over het gebruik van twitter op je site.
Geplaatst in Delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *